Čtvrtek, 28. března 2024

Počet obetí povodní v Číne vzrástol na najmenej 567

Počet obetí povodní v Číne vzrástol na najmenej 567
Peking (TASR) - Na najmenej 567 sa zvýšil počet obetí na životoch, ktoré si vyžiadali za posledné dva týždne povodne a zosuvy pôdy v rôznych častiach Číny. Ďalších 165 ľudí je stále nezvestných, oznámila dnes vláda.

Zo záplavami ohrozených oblastí evakuovali vyše 2,45 milióna obyvateľov. Najhoršie postihnutých je šesť provincií na juhu Číny, kde pri prívalových dažďoch a zosuvoch pôdy tento týždeň zahynulo najmenej 124 ľudí. Predošlé správy odhadovali materiálne škody v krajine na viac ako 20 miliárd jüanov (okolo 75 miliárd Sk).

V provincii Kuang-tung, ktorá je so 100 miliónmi obyvateľov najľudnatejšou v Číne, ako aj centrom na export zameraných výrobných odvetví, boli prerušené mnohé cesty a železničné trate, vrátane hlavnej medzi Pekingom a Hongkongom.

Povodne v častiach susediaceho chudobného hornatého regiónu Kuang-si na južnom pobreží Číny sú najhoršie za ostatných sto rokov, informovali štátne médiá.

Povodňovú pohotovosť vyhlásili aj úrady v Macau, pri ktorom ústí do mora rieka Si-ťiang, ktorej hladina dosiahla podľa tlačovej agentúry Sinchua "najvyšší záplavový vrchol v histórii regiónu".

Počet obetí na životoch je vyšší než v období dažďov po väčšinu z ostatných desiatich rokov, hoci ešte ani zďaleka nedosahuje úroveň z roku 1998, keď v strednej a severovýchodnej Číne prišlo pri povodniach o život 4150 ľudí.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů