Čtvrtek, 25. dubna 2024

V Indii vyše 130 obetí povodní

V Indii vyše 130 obetí povodní

Počet obetí povodní v západoindickom pobrežnom štáte Gudžarat stúpol v nedeľu na 132. Uviedol to vo vyhlásení štátny minister národného dôchodku Kaušik Patel. Takmer týždeň trvajúce silné a nepretržité dažde spôsobili v štáte rozvodnenie riek a vyliatie hrádzí.
 
Mnohé z obetí odniesla voda, ďalších zasiahli padajúce časti budov alebo sa utopili v bahne. Štátny rezort národného dôchodku, ktorý koordinuje pomoc a záchranné práce distribuuje pitnú vodu, potraviny a ďalšie potrebné veci tisícom ľudí, ktorí ušli pred povodňami.

"Armáda zachránila 3700 ľudí, vrátane 250 študentov uväznených v internátnej škole," uvádza sa ďalej vo vyhlásení. Najmenej 11 helikoptér zhadzuje vodu asi 25 miliónom ľudí postihnutých povodňami, čo je polovica populácie Gudžaratu.

Okolo 500 lekárskych tímov je pripravených odcestovať do postihnutých oblastí hneď ako ustúpi voda s cieľom zabrániť prepuknutiu chorôb, uviedol ďalej vládny splnomocnenec pre hygienu v Gudžarate Amardžít Singh. Podľa predpovedí počasia má v oblasti pršať aj nasledujúce dva dni. "Vo väčšej časti štátu očakávame počas najbližších 24 hodín veľmi silné zrážky," povedal šéf hydrometeorologického úradu R.K. Bakliwal.

Zdroj: Markíza

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů