Úterý, 23. dubna 2024

KVALITNÍ VODOVODNÍ BATERIE – ÚSPORA PENĚZ I VODNÍCH ZDROJŮ

KVALITNÍ VODOVODNÍ BATERIE – ÚSPORA PENĚZ I VODNÍCH ZDROJŮ

V dnešní době mnoho domácností rozmýšlí nad tím, jak rozumně a efektivně hospodařit s rodinným rozpočtem. K ekonomickému aspektu se mnohokrát připojuje i ekologické hledisko. Příkladem nám může být i naše hospodaření s vodou, kvůli nekvalitní armatuře jí mnohdy zbytečně promrháme litry, což si nakonec i musíme zaplatit. Přitom stačí pořídit si vhodnou vodovodní baterii.

Pojďme se tedy podívat, co by nás mělo při nákupu baterií zajímat, abychom si vybrali tu správnou.

Stejný účinek s menším množstvím vody
Při výběru koupelnových baterií je dobré zvolit takové, jejichž součástí je i kvalitní perlátor – provzdušňovač. Ten má za úkol usměrňovat a směšovat vodní proud se vzduchem, který se tak stává měkčím a tišším, a my tak snižujeme množství vytékající vody, aniž bychom pocítili horší kvalitu oplachovacího efektu.

Keramický vršek pro větší spolehlivost
Směrodatný je i materiál, z kterého je vyroben vršek baterie. Pokud je keramický, máme zaručenou odolnost vůči opotřebení a bezúdržbový provoz. Keramický vršek baterií zamezuje opotřebení sedla a těsnění. Ani při vysokých teplotách vody pak nedochází k poškození sedla baterie, a my tak máme zaručené stálé regulační parametry.

Už žádné opaření vodou
Zbytečně platíme i za vyšší teplotu vody, než kterou ve skutečnosti potřebujeme. Navíc jsme vystavováni teplotnímu šoku, když na nás najednou vytryskne proud vařící vody. Tomu může zabránit baterie, která umožňuje regulaci teploty vody. Stačí si jen nastavit požadovanou teplotu vody a ta se podle nastavených údajů namísí. Nejenom, že se neopaříme, ale nebudeme muset čekat, až se nám voda namísí na tu správnou teplotu.

Možnost volby síly proudu
Armatury s moderní technikou disponují také kartušemi, které umožňují nastavení síly vytékajícího proudu vody. Síla proudu se u nich nastavuje polohou páky. V poloze plně otevřené páky je průtok nejsilnější, cca 13 litrů/minutu. V druhé poloze je průtok slabší, cca 7 litrů/minutu (bohatě stačí na omytí rukou), na to, aby to nebylo víc, je uživatel upozorněn citelným odporem páky proti pohybu nahoru.

Kvalitní baterie umí skutečně mnoho, proto vybereme-li si tedy tu správnou, určite ušetříme nezanedbatelné množství vody i našich financí.

Zdroj: http://www.tvujdum.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů