Pátek, 19. dubna 2024

Břehy Labe na Střekově odolnější proti povodni

Břehy Labe na Střekově odolnější proti povodni

ÚSTÍ NAD LABEM - Opatření proti dvacetileté vodě schválilo v rámci protipovodňových akcí na Labi zastupitelstvo v Ústí nad Labem.

Zatím se týká střekovské strany a bylo vypracováno v úzké spolupráci s Povodím Labe.

Všichni máme ještě v živé paměti povodeň před třemi roky. Ředitel Povodí Labe nás na jednání seznámil s postupem prací, který zabrání pětileté vodě. Povodí do úprav bude investovat 105 mil. Kč, řekl Haló novinám zastupitel Pavel Vodseďálek (KSČM). Město se bude podílet 30 mil. Kč na pořízení montovaných stěn, jejichž instalace při dvacetileté vodě má zabránit jejímu proniknutí na střekovské předměstí. Podpořili jsme návrh také z důvodu, aby se mohlo zažádat o evropské dotace.

Krajskému městu nehrozí jen velká voda, ale úzce spolupracuje i s místní Spolchemii na opatřeních k eliminovaní úniku škodlivých látek. Chemička je významným zaměstnavatelem a její provozy jsou stále bezpečnější. Přesto jsme věnovali Hasičskému záchrannému sboru 900 000 Kč na měřicí vůz pro okamžité měření škodlivin při úniku. Ona není ve městě jen Spolchemie, ale i řada dalších provozů, kde je nutné v případě úniku rychlé monitorování.

Ústecké zastupitelstvo na posledním jednání myslelo i na sportovce a poskytlo Skiareálu Zadní Telnice a Adolfov bezúročnou půjčku 1,8 mil. Kč. Jedná se o zakoupení dvou sněžných skútrů, šesti hygienických zařízení, zimního vybavení na dětské hřiště a další věci, dodal Vodseďálek.

Zdroj:Haló noviny
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů