Pátek, 19. dubna 2024

KCP pokutovala vodárenskou firmu

KCP pokutovala vodárenskou firmu
Firma Vodovody a kanalizace (VAK) Hradec Králové dostala od Komise pro cenné papíry (KCP) pokutu jeden milión Kč za nedostatečné informování během vstupu strategického partnera do VAK. Firma se proti pokutě odvolala. Řekli to včera představitelé vodáren Pavel Loskot a Josef Malíř.
"VAK dostal pokutu za nesplnění informační povinnosti emitenta cenného papíru. Rozhodnutí je dosud nepravomocné," řekla ČTK mluvčí KCP Ivana Štefková.
Podle pověřeného ředitele vodáren Pavla Loskota se VAK odvolal proti celému výroku KCP. "Domníváme se, že jsme informační povinnost neporušili," řekl. Podle člena představenstva VAK a náměstka hradeckého primátora Josefa Malíře pokuta údajně souvisela se stížností minoritních akcionářů VAK.
VAK Hradec Králové se loni k 1. říjnu rozdělil na majetkovou a provozní část, přičemž provoz a zaměstnance prostřednictvím firmy Královéhradecká provozní převzala francouzská Veolia.
Celý proces vyhledání partnera a vstupu Veolie do VAK trval téměř dva roky. Kritice jej podrobili zejména někteří minoritní akcionáři.
Samotný VAK má nyní téměř 20 lidí a zabývá se hlavně investicemi. Hlavními akcionáři VAK jsou města v čele s Hradcem Králové, který v podniku drží téměř 60 % akcií.
Tento týden byl také zveřejněn případ lucemburské realitní společnosti Orco Property Group, která za neplnění povinností emitenta cenného papíru dostala od KCP pokutu 200 tisíc korun. "Pokuty za porušování informačních povinností, jehož se firmy dopouštějí například ve výročních nebo i pololetních zprávách, jsou poměrně časté," řekla HN Štefková.
Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů