Pátek, 19. dubna 2024

Veolia Voda lídrem na Slovensku

Veolia Voda lídrem na Slovensku
Veolia Voda zvítězila ve dvou mezinárodních výběrových řízeních na poskytování vodárenských a kanalizačních služeb na Slovensku. První vyhlásila Stredoslovenská vodárenská spoločnosť z Banské Bystrice a druhé Popradská vodárenská společnost.

Stredoslovenská vodárenská spoločnosť z Banské Bystrice pokrývá region středního Slovenska. Smlouva byla uzavřena na 30 let a představuje roční obrat cca 1,57 miliardy slovenských korun. Společnost bude zásobovat 650 tisíc obyvatel a zaměstná 1400 lidí.

Popradská vodárenská společnost zajišťuje vodárenské a kanalizační služby v Popradu a okolních obcích. V rámci 30 leté smlouvy bude Veolia Voda provozovat vodovody a kanalizace a dodávat služby pro zhruba 300 000 obyvatel. Roční obrat společnosti je 565 milionů slovenských korun.

Veolia Voda se tím stává lídrem slovenského vodohospodářského trhu. Bude zajišťovat vodárenské a kanalizační služby pro 950 000 obyvatel z 750 měst a obcí a bude zaměstnávat na 1400 osob.

"Na slovenský vodárenský trh přichází provozní model osvědčený v České republice a dalších evropských zemích umožňující městům plnou kontrolu nad vývojem investic, cen za vodné a stočné a přístup k dotacím z EU," řekl generální ředitel Veolia Voda pro střední Evropu a Rusko Philippe Guitard.
Zdroj:Euro
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů