Čtvrtek, 28. března 2024

Ostravská zoo opět chystá prázdninovou školu, tématem je voda

Ostravská zoo opět chystá prázdninovou školu, tématem je voda

OSTRAVA - Ostravská zoologická zahrada připravuje tradiční letní prázdninovou školu. Tématem oblíbeného vzdělávacího programu bude tentokrát voda a vodní svět, řekla Šárka Kalousková z oddělení pro kontakt s veřejností. Kvůli velkému zájmu dětí se zahrada rozhodla, že letní školu letos uspořádá ve dvou termínech, a to od 7. do 11. srpna a od 14. do 18. srpna. Přesto je kapacita omezená a v každém turnusu může být maximálně 25 dětí. "Hodně dětí jezdí pravidelně každý rok," podotkla Kalousková.

Děti se dozvědí informace o významu vody pro člověka a pro zvířata. Budou se moci seznámit s vodními zvířaty v zoo, navštívit čistírnu odpadních vod nebo zkoumat život v rybníku. Dozví se také něco o chovu rybiček či rybaření. "Vody máme v zoo hodně, stejně jako vodních zvířat, tak jsme si řekli, že dětem nabídneme nějaké nové téma, protože vodu jsme ještě neměli," uvedla Kalousková.

Škola je určena pro děti od deseti let a koná se vždy od 08:00 do 13:00. O přihlášku si zájemci mohou napsat na adresu vyuka@zoo.ostrava.cz nebo zavolat na číslo 596 241 269. Letní škola stojí 400 korun.

Prázdninová škola není jediným výukovým programem zahrady. Připravuje i výuku pro mateřské, základní a střední školy. Vedle přímých výukových programů pořádá zoo během roku i znalostní přírodovědné soutěže pro děti - Mladý zoolog a Velká cena zoo, které mají mnohaletou tradici.

Zoo se snaží vzdělávat i návštěvníky, a to nejen prostřednictvím informačních cedulek a výukových panelů, ale například i komentovaným krmením zvířat, při nichž se lidé dozvědí řadu informací o určitém živočišném druhu.

http://morava24.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů