Středa, 24. dubna 2024

POVODNĚ OPAKOVANĚ NA BRNĚNSKÉM VÝSTAVIŠTI

Záplavy, které mnohým přinesly nenahraditelné škody, jsou nyní reálnou hrozbou každého ročního období

POVODNĚ OPAKOVANĚ NA BRNĚNSKÉM VÝSTAVIŠTI

Staly se tak nějak součástí našeho života. Na rozdíl od těch prvních se na ně umíme připravit. Víme, jaká preventivní opatření přijmout, čeho se vyvarovat, jak řešit následky. Není divu, že se staly jedním z hlavních témat Ekologických veletrhů Brno. Stejně tomu bude i na jaře 2007, kdy se na výstaviště vrátí téma“ Ochrany před povodněmi“ hned několikrát – v rámci dubnových stavebních veletrhů a květnových ekologických veletrhů. Své místo budou mít pravděpodobně i na veletrhu obranné techniky IDET.

Bazén, který unese i tank

V areálu brněnského výstaviště se v termínu 29.-31.května 2007, v době konání Ekologických veletrhů Brno, uskuteční už 6. ročník praktických ukázek protipovodňových opatření „Ochrana před povodněmi Brno“. Tento evropsky unikátní projekt je de facto informačním a školícím centrem nejen pro zástupce státní správy a samosprávy, ale také pro majitele nemovitostí v rizikových centrech poblíž velkých vodních toků. V roce 2007 by měly být hlavním tématem „dynamické účinky vody“. Praktické ukázky práce při povodních se budou odehrávat přímo v prostorách výstaviště, ve speciálně konstruovaném bazénu velikosti 24 x 63 m s brodem o nosnosti neuvěřitelných 30 tun. V přilehlém kontaktním centru bude dán všem zájemcům prostor pro odborná školení a přednášky na dané téma. Do celého projektu se aktivně zapojí hned několik rezortů – ministerstvo životního prostředí, zemědělství, obrany, vnitra i dopravy. Vyplynulo to z první přípravné schůzky v Praze, konané koncem listopadu letošního roku. „ Jde o dlouhodobý projekt s takovým potenciálem, který již nyní přerostl kompetence a možnosti naší firmy. Nabízíme unikátní zařízení, zajímavé veletržní projekty a kvalitní propagaci,“ uvedl na schůzce Ing. Aleš Pohl, 1. náměstek GŘ společnosti Veletrhy Brno. Projekt „Ochrana před povodněmi Brno“ by se měl realizovat napříč vybranými veletrhy. Půjde o komplex Stavebních veletrhů Brno, Ekologické veletrhy Brno, IDET či PYROS. Myšlenku dlouhodobé spolupráce uvítali zástupci všech 5 spolupracujících ministerstev, kteří nyní připravují konkrétní témata jednotlivých přednášek a ukázek.

Zpět k ekologii

Program zaměřený na povodně bude v květnu součástí dvou veletržních projektů, souběžně probíhajících v pavilonech brněnského výstaviště. Jde o mezinárodní vodohospodářskou výstavu VODOVODY-KANALIZACE (zvaný též VOD-KA) a mezinárodní veletrh techniky pro tvorbu a ochranu životního prostředí ENVIBRNO, společně zvané také Ekologické veletrhy Brno. V roce 2006 se poprvé tyto akce konaly společně a jejich propojení se podle ohlasů vystavovatelů i návštěvníků osvědčilo - ročník byl rekordní po všech stránkách. Navštívilo jej více než 8500 převážně odborných návštěvníků, z toho více než šest stovek přijelo ze zahraničí. Hostům z 27 zemí čtyř kontinentů se představilo více než 300 vystavujících firem. V doprovodných programech Ekologických veletrhů Brno najdou kromě povodní své místo zdroje financování vodních a kanalizačních sítí, nakládání s odpady, odpadními vodami, a jiná aktuální témata.

Do 19.ledna levnější metry

„Budeme rádi pokračovat v celkovém pojetí veletrhů jako komplexu veškerých vodohospodářských a enviromentálních technologií. VOD-KA bude dále zaměřena na nakládání s vodou a ENVIBRNO na všechny ostatní složky životního prostředí“, uvedla vedoucí manažerka veletrhů, ing. Jana Ostrá. Účast na ekologických veletrzích doporučuje všem firmám, které s danou problematikou souvisejí a hodlají oslovit odborné návštěvníky s rozhodovací pravomocí o investicích do vodního hospodářství a životního prostředí - zástupce jednotlivých firem, ministerstev, krajských či městských úřadů. „Nově vystavující firmy mohou využít balíčku služeb START, který jim přinese hned několik výhod – minimální administrativní náročnost, zvýšenou marketingovou podporu jejich účasti, podporu formou firemních pozvánek a dalších benefitů.“ Podrobné rozčlenění oborů i více informací k veletrhům a jejich programům najdou zájemci na nových webových stránkách www.ekologickeveletrhybrno.cz. „Pokud se navíc stihnou přihlásit do 19.ledna, získají výstavní plochu za zvýhodněnou cenu“, doplnila manažerka.

Více na www.ekologickeveletrhybrno.cz.

Martin Lánský

Manažer PR a reklamy (výstava VODOVODY-KANALIZACE, veletrh ENVIBRNO)

Tel.: 420 541 152 890, Fax: 420 541 152 889, E-mail: mlansky@bvv.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů