Čtvrtek, 25. dubna 2024

Bursík chce stáhnout některé žádosti o dotace na čističky

Bursík chce stáhnout některé žádosti o dotace na čističky

Ministr životního prostředí Martin Bursík zvažuje, že stáhne z Bruselu žádosti některých měst o stamilionové dotace na výstavbu kanalizace a čističek. Výběr projektů se mu prý nezdá transparentní, uvedla v dnešním zpravodajství televize Nova. Je to již druhý problém s těmito dotacemi, ministerstvo totiž minulý týden žádosti odeslalo pozdě.

Podle Bursíka některá města se svými žádostmi uspěla pouze díky politickým tlakům. "Jedná se o režim, který jde mimo jakákoliv pravidla," řekl Bursík. Ministr podle televize nechá žádosti prověřit a když se mu nějaká nebude zdát, stáhne ji zpět.

Bursíkův záměr vyvolal rozpaky i u vlády. "Z Bruselu ty projekty pan Bursík teď stahovat nebude, protože k tomu nemá v tuto chvíli žádný důvod", řekl ministr pro místní rozvoj Jiří Čunek.

Na dotace na výstavbu kanalizace a čističek přitom netrpělivě čeká řada obcí a měst. Celková hodnota dotací je odhadována na šest miliard korun.

Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů