Čtvrtek, 28. března 2024

Vodáci dostanou nového průvodce po Ohři

Vodáci dostanou nového průvodce po Ohři

Průvodce pro vodáky na řece Ohři , seznamující milovníky pádla s tímto tokem, vyjde v rámci projektu Vodácká Ohře. První etapa začala už loni. Představovala osazení břehů v Karlovarském kraji 69 informačními tabulemi, informujících ve třech jazycích nejen o řece, ale i o zajímavostech v okolí. Publikace vyjde v češtině, a také v německé a anglické mutaci. Vytištěno jí bude 6000 kusů.

Náklady na výrobu dosáhnou přibližně 585.000 korun. Z toho Karlovarský kraj zaplatí 60.000 korun. Zbytek představuje dotace z Nadace ČEZ, která už financovala i informační tabule podél řeky. Obsahem bude brožura navazovat na vytvořenou vodáckou stezku s tím, že bude informovat například o charakteristice toku a celé oblasti, jíž řeka protéká.

Vodáci se z nové publikace dozvědí, jak mají bezpečně překonávat jezy a jednotlivé úseky řeky. Opomenuty nejsou ani zásady bezpečnosti při vodácké turistice, možnosti ubytování, ale i užitečné rady pro nezkušené vodáky. Zároveň budou graficky znázorněny jednotlivé splavné úseky řeky včetně mapových podkladů v měřítku 1:50.000 spolu s kilometráží řeky.

Brožura bude k dispozici zdarma v informačních centrech, půjčovnách lodí a na dalších vhodných místech. K dostání bude i na krajském úřadu. Má vyjít na přelomu srpna a září a měla by mít zhruba 100 stran.

Zdroj:Český rozhlas
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů