Čtvrtek, 18. dubna 2024

Oceánografické odpoledne na Ostravské univerzitě

Oceánografické odpoledne na Ostravské univerzitě

Ostravská univerzita bude ve čtvrtek 17. května místem, kam jistě zamíří nejrůznější milovníci potápění, mořské flóry a fauny a oceánů vůbec. Koná se tu totiž v rámci cyklu přednášek o výzkumech oceánu a současných aktivitách českých badatelů vůbec první „Oceánografické odpoledne“ v ČR. V krátké sérii volných prezentací k tématu „Česká republika a výzkum moří“ vystoupí vědci z českých univerzit a výzkumných ústavů, kteří v oblastech biologie, geografie i fyzikálních věd přispívají k poznání této pro nás stále exotické a přitažlivé části naší planety.

 

„Oceánografické odpoledne“ bude zahájeno ve 13:00 v budově Ostravské univerzity ve Slezské Ostravě, Chittussiho 10.

 

Přednášky budou volně přístupné i širší veřejnosti. Posluchači se dozvědí o vědeckém odvětví oceánografie či o přírodovědných aktivitách našich univerzit v odkrývání tajemství života v polárních i tropických mořích. Nahlédnou ale i do neobvyklých prostředí zdánlivě již dobře známého Jadranu. Nebudou chybět ani epizody o vědou neplánovaných setkáních s velkým žralokem nebo obřím ploutvonožcem.

 

Oceánografické odpoledne porádá Katedra biologie a ekologie PřF Ostravské univerzity ve spoluprácí s Českým národním výborem pro spolupráci s Mezivládní oceánografickou komisí UNESCO, který byl zřízen v roce 2006 jako poradní orgán ministra životního prostředí.

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů