Čtvrtek, 28. března 2024

Kdy otevře kolínská letní plovárna? Až bude kvalitní voda

Kdy otevře kolínská letní plovárna? Až bude kvalitní voda

KOLÍN - Mnozí Kolíňáci se v současných vedrech ptají, kdy už se budou moci jít vykoupat do venkovního bazénu. „Občas lidé volají, jestli už máme otevřeno,“ potvrdili i v samotném Vodním světě Kolín.  Kdy ale první návštěvníci smočí své tělo ve vodách  letní plovárny, rozhodne až kolaudace nového sociálního zázemí. Ta je naplánovaná na 8. června. „Kdy venkovní bazén otevře, bych zatím nerad přesně odhadoval,“ říká vedoucí plaveckého areálu Zdeněk Lašťovka. Po kolaudaci budou následovat ještě rozbory vzorků vody a až teprve v případě, že vyjdou dobře, bude moci bazén otevřít své brány veřejnosti. O tom, že tento krok není formalitou, svědčí i případ ze sousední Kutné Hory. Tamní radnice chtěla letní plovárnu otevřít už dnes, ale právě nežádoucí mikroorganismy ve vzorcích vody jí udělaly čáru přes rozpočet.

Kolínský venkovní bazén prošel přes zimní období tradiční údržbou, tentokrát se dostalo i na nové obklady a dlažby v okolí vodní plochy.

„Už bychom rádi vyrazili,“ komentoval sedmnáctiletý Patrik z Kolína. „Doufám, že to bude alespoň na prázdniny. Děcka tam chodí skoro denně. Je to ve městě, jsou tam pod větší kontrolou, jsem raději, když chodí tam, než když se jezdí koupat na Hradišťko,“ řekla Petra Štočková s tím, že i ona sem tam s dětmi na plovárnu zajde.
 Jana Martinková

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů