Čtvrtek, 18. dubna 2024

Středomoravská vodárenská chystá fúzi se Zlínskou vodárenskou

Středomoravská vodárenská chystá fúzi se Zlínskou vodárenskou

Akciové společnosti Středomoravská vodárenská (SMV) a Zlínská vodárenská (ZLV), které patří do skupiny Veolia Voda, se pravděpodobně sloučí do jedné firmy. Podle návrhu fúze, jenž už společnosti uložily do sbírky listin Obchodního rejstříku, ZLV zanikne a její obchodní jmění převezme SMV. ČTK tuto informaci získala z Obchodního věstníku.

Středomoravská vodárenská zásobuje pitnou vodou více než 220.000 lidem z Olomoucka a Prostějovska. Zlínská vodárenská dodává pitnou vodu asi 155.000 lidem a podnikatelským subjektům. Obě firmy patří společnosti Veolia Voda.
"Důvodem fúze obou společností je zvýšení efektivity provozování vodárenské infrastruktury. Polohopisně společnosti nejsou od sebe vzdáleny. Očekáváme lepší využití provozních prostředků a vytváření dalších synergických efektů," sdělil ČTK generální ředitel Zlínské vodárenské Martin Bernard a zdůraznil, že se fúze nedotkne smluvních vztahů vodohospodářských společností s partnery z řad měst a obcí. "Pokud se týká zaměstnanců, dojde ke změně organizační struktury a k mírnému pohybu zejména u režijních zaměstnanců," uvedl generální ředitel ZLV.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů