Pátek, 29. března 2024

Voda vyhnala dvě miliardy myší

Voda vyhnala dvě miliardy myší

PEKING - Okolí druhého největšího čínského jezera Tung-tching v centrální části země sužuje invaze milionů polních myší, které ve velkém likvidují zemědělskou úrodu.

Hlodavce z jejich úkrytů na ostrovech jezera o rozloze Lucemburska na konci června vyhnala rozvodněná řeka Jang-c'-ťiang, která jím protéká. Informovala o tom tisková agentura Nová Čína.

Úřady v provincii Chu-nan odhadují, že oblast zaplavily asi dvě miliardy hlodavců. Obyvatelé 22 přilehlých okresů vybudovali kolem svých příbytků a polí valy a příkopy, které mají myší nájezdníky zastavit. Kde nebyli dost rychlí, zničili hlodavci veškerou úrodu.

Lidé k jejich zabíjení používají doslova všechno, co je po ruce - hole, klacky a lopaty. Podle čínské státní agentury už tímto způsobem zlikvidovali více než 2,3 milionu myší. Převedeno na váhu to je 90 tun hlodavců, uvádí Nová Čína. Čínské úřady vydaly varování, že problém s hlodavci se může ještě zhoršit, neboť zemi v současnosti sužují na několika místech mohutné záplavy a hrozí další stoupání hladiny Jang-c'-ťiangu a jezera Tung-tching. To může vypudit z děr další myši.

Zdroj:Haló noviny
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů