Středa, 24. dubna 2024

Povodňový plán Libereckého kraje vyhrál evropskou cenu

Povodňový plán Libereckého kraje vyhrál evropskou cenu
Celoevropská soutěž Living Labs Award 2007 oceňuje nejlepší internetové aplikace, které podporují praktická řešení pro rozvoj informačních technologií venkova a jsou zároveň všem dostupné a připravované ve spolupráci více subjektů. Letos její cenu získal Povodňový plán Libereckého kraje. "Na jeho tvorbě se podílejí například obecní úřady, Hasičský záchranný sbor Libereckého kraje i vodohospodáři. Slouží nejen povodňovým komisím, ale i široké veřejnosti. Mé poděkování patří celému tvůrčího týmu, zejména jeho zástupcům Ing. Ireně Koškové a RNDr. Štěpánovi Kafkovi za skvělou prezentaci celého kraje," řekl náměstek hejtmana Radim Zika, jehož resort rozvoje venkova, zemědělství, životního prostředí a informatiky je hlavním koordinátorem tvorby praktické aplikace.

"Jako finalisté soutěže jsme obhajovali své práce na evropské konferenci Informační systémy v zemědělství a lesnictví, která se uskutečnila na České zemědělské univerzitě v Praze před mezinárodní komisí. Naše obhajoba zahrnovala popis projektu z hlediska zadání soutěže, jeho vzniku a využívání v praxi, "živé" ukázky aplikace a odpovědi na dotazy členů komise, to vše v angličtině," líčila průběh finále Ing. Irena Košková, hlavní správce projektu.

Digitální povodňový plán už byl na vyžádání prezentován v Polsku a Německu. Od března 2006 je vystaven na internetové adrese www.povoden.kraj-lbc.cz.
Zdroj:Moderní obec
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů