Sobota, 20. dubna 2024

Feťák přepadl vůz kvůli povodni

Feťák přepadl vůz kvůli povodni

Brno - Motivem pro úterní přepadení poštovního vozu v Brně bylo drogové opojení a omamnou látkou vyvolaný strach z přicházející povodně. Osmadvacetiletý muž pod vlivem pervitinu měl patrně halucinace a domníval se, že přesně v 11:00 praskne hráz Brněnské přehrady a voda zatopí město. Chtěl se proto dostat na co nejvýše položené místo. Poštovního doručovatele donutil, aby jej a jeho přítelkyni odvezl na návrší u brněnského hradu Špilberk, řekla dnes policejní mluvčí. Vliv drog vysvětluje i záhadu, proč mladý pár donutil pošťáka převézt na Špilberk i plastovou popelnici. "Do ní si vzal věci, které by mu měly v případě potopy sloužit k záchraně života," uvedla mluvčí.

Například pomocí plastové trubky chtěl dýchat pod vodou, pneumatiku hodlal použít jako záchranný kruh. Ani u výslechu však nevyšlo najevo, k čemu mělo sloužit švihadlo nebo igelitový pytlík naplněný sutí.

Pár prozatím zůstává v cele. "Muž zatím není stíhaný, ale máme nachystané obvinění z vydírání, neoprávněného užívání cizí věci a ohrožení pod vlivem návykové látky," řekla mluvčí.

Přepadení se uskutečnilo v úterý asi v 10:00 v Bílého ulici v Masarykově čtvrti. Doručovatel tam vezl balík. Když vystoupil z auta, všiml si dvojice, která se snaží naložit do jeho vozu popelnici. Napomenul je, avšak muž se ženou jej pod pohrůžkou násilí donutili jejich zvláštní požadavek na převoz nádoby na odpad splnit.

Řidič se pak vrátil do Preslovy ulice v Masarykově čtvrti, kde se spojil s policisty. Ti na základě popisu zahájili pátrání a osmadvacetiletého muže a o rok mladší ženu zakrátko zadrželi na Špilberku.

http://bleskove.centrum.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů