Čtvrtek, 18. dubna 2024

Zastupitelé Písku sjedou kus Otavy, aby poznali problémy vodáků

Zastupitelé Písku sjedou kus Otavy, aby poznali problémy vodáků

Písek - Zastupitelé Písku příští týden sjedou na kanoích řeku Otavu kolem města. Chtějí zjistit, jaké problémy čekají na vodáky, kteří místem plují. Vedení města chce spolu s vodáckým instruktorem prozkoumat úsek od odpočinkového místa U Smetáka až k úseku U Sulana, a poznat tak i další možnosti rozvoje cestovního ruchu v Písku, řekla ČTK mluvčí radnice Jindřiška Váverková.

"Tato akce navazuje na nadregionální projekt, do kterého jsou zapojena čtyři města, kterými Otava protéká, a to Sušice, Horažďovice, Strakonice a Písek. Společně řešíme podobnou problematiku, která provází celý tok řeky a pro Písek speciálně četnost nesjízdných jezů omezujících vodní turistiku," uvedla místostarostka Eva Veselá. Podle ní se vodáci po vodě kolem města dostanou jen s velkými obtížemi.

Města chtějí společně získat peníze na zlepšení sjízdnosti, bezpečnosti, značení a celé infrastruktury. U Písku vznikly například informační body, které slouží společně vodákům i cyklistům na budované Otavské cyklostezce kopírující tok řeky. Turisté i rodiny s dětmi u stezky podél řeky Otavy naleznou mapu, přístřešky s posezením a dětská hřiště.

Otavská plavba se zaměřuje na propagaci celého Prácheňska, kterým protéká zlatonosná řeka Otava. Na projektu spolupracují všechny čtyři radnice, jež si společně vyměňují informace o aktuálním dění, kulturní a společenské nabídce či ubytovacích a stravovacích kapacitách. Projekt je přístupný i na internetové adrese www.otavskaplavba.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů