Čtvrtek, 28. března 2024

Zlínská vodárenská se spojí se Středomoravskou vodárenskou

Zlínská vodárenská se spojí se Středomoravskou vodárenskou
ZLÍN - Společnost Zlínská vodárenská, jež provozuje vodohospodářskou infrastrukturu na Zlínsku, se spojí s firmou Středomoravská vodárenská, která obsluhuje Prostějovsko a Olomoucko. Od ledna příštího roku tak bude služby ve všech třech regionech poskytovat nová společnost MORAVSKÁ VODÁRENSKÁ (MOVO) se sídlem v Olomouci. Oba fúzující podniky patří do skupiny Veolia Voda. ČTK o tom dnes informovala mluvčí MOVO Helena Koutná.

"Důvodem fúze je zvýšení efektivity provozování vodárenské infrastruktury. Očekáváme lepší využití provozních prostředků a vytváření dalších synergických efektů," sdělil ČTK již dříve generální ředitel MOVO Martin Bernard. Fúze se nedotkne smluvních vztahů. Hlavními smluvními partnery MOVO budou Vodohospodářská společnost Olomouc, město Olomouc, Vodovody a kanalizace Zlín, Vodovody a kanalizace Prostějov a města či svazky obcí na Olomoucku a Prostějovsku.

MOVO zaměstná 575 pracovníků, bude zásobovat celkem 409.000 obyvatel v Olomouckém a Zlínském kraji. Zajistí provoz 40 úpraven vody, 165 vodojemů a 23 čistíren, dále bude zajišťovat servis pro 2255 kilometrů vodovodních a 1066 kilometrů odpadních sítí. O kontakt s klienty se postará pět zákaznických center v Olomouci, Prostějově, Uničově na Olomoucku, Zlíně a Valašských Kloboukách na Zlínsku.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů