Středa, 24. dubna 2024

Vsetínští vodáci a vodníci odemknou Bečvu

Vsetínští vodáci a vodníci odemknou Bečvu

Vsetín: První jarní sobota se blíží a s ní i tradiční odemykání řeky Bečvy. Už podvanácté se o to postarají místní vodáci spolu s vodníkem Bečvochem a vílami Bečvankami. Vodáky i veřejností oblíbená akce se uskuteční 22. března v deset hodin u vsetínských městských lázní a ani letos na ní nebude chybět bývalý vsetínský starosta Jiří Čunek.
Slavnostní ceremoniál proběhne v podobném duchu jako v předcházejících letech. „Bečvu nejprve symbolicky uzamkneme a pak jí slavnostně odemkneme. Po úlitbě vodním bohům se vydáme na vodní pouť,“ přiblížil již tradiční program vedoucí vodáckého oddílu TJ Slovan Vsetín Jaromír Česnek. Možná se ale diváci přeci jen dočkají něčeho výjimečného. „Dělali jsme si legraci, že tentokrát zinscenujeme druhý díl filmu Jak utopit doktora Mráčka a nazveme jej Jak utopit senátora Čunka,“ vtipkuje Česnek.
Zda vodáci doplují až na Bystřičku, kde je naplánován cíl, nebo pouze do Jablůnky, záleží na počasí. Akce je otevřená i pro další zájemce. Ti si mohou zapůjčit vodácký materiál, a to od 8 do 9 hodin v půjčovně vodáckých potřeb na Smetanově ulici.
Zdroj:Eva Stejskalová

http://vsetin-info.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů