Pátek, 29. března 2024

Zavítejte do čistírny odpadních vod v Říčanech

Zavítejte do čistírny odpadních vod v Říčanech
Tento pátek máte možnost nahlédnout v rámci Světového dne vody do čističky odpadních vod v Říčanech. A co uvidíte?  

Společnost 1. SčV, která je provozovatelem vodovodní sítě a také dodavatelem pitné vody ve městě Říčany, přichystala pro obyvatele města možnost seznámit se přímo v provozu s technologií čištění odpadních vod.

V loňském roce byla ukončena rozsáhlá rekonstrukce ČOV v Říčanech. Naši odborní pracovníci návštěvníky seznámí s celým procesem čištění vody.

Zájemci si tak budou moci prohlédnout moderní čistírnu, která významně přispívá k ochraně životního prostředí a ke zlepšování kvality povrchových vod.

Den otevřených dveří v ČOV v Říčanech se koná v pátek 28. března. Začátky jednotlivých prohlídek jsou v devět, deset, jedenáct a ve třináct hodin. Pokud budou mít o exkurzi zájem větší skupiny, například školy, je nutné domluvit kvůli organizaci návštěvu předem telefonicky.

Čističku odpadních vod v Říčanech rozběhli po úspěšném zkušebním provozu vloni v březnu po celkové rekonstrukci, která probíhala ve složitých podmínkách za provozu.

Účelem rekonstrukce bylo zvýšit kapacitu čistírny, jelikož díky rozsáhlému rozvoji města a výstavbě nových čtvrtí přestal stávající provoz dostačovat. Především se zvýšila kvalita odtokové vody a její parametry jsou nyní naprosto v souladu se současnou legislativou Evropské unie.

Kontakt pro nahlášení hromadných prohlídek (také je možné domluvit náhradní termín): p. Blaszczyková, tel. 318 622 631 nebo 602 479 451.

Světový den vody se slaví vždy 22. března od roku 1993. Spojené národy (OSN) tento den navrhly v roce 1992 v rámci Agendy 21 na jednání UNCED v Rio de Janeiru v Brazílii. Důvodem je skutečnost, že na světě více než miliarda lidí trpí nedostatkem pitné vody či k ní nemá přístup. Propagace agentur OSN a nevládních organizací věnujících se problémům spojeným s vodou je zaměřena na čistotu a ochranu vod a jejich šetření. Kromě toho je každým rokem u příležitosti Světového dne vody zpracováváno specifické téma.

http://www.ricansko.info

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů