Čtvrtek, 25. dubna 2024

Regionální poradenská a informační místa OPŽP zahajují svoji činnost

Regionální poradenská a informační místa OPŽP zahajují svoji činnost
Ve středu 30. dubna byla slavnostně spuštěna pilotní síť regionálních poradenských a informačních míst (RPIM) pro prioritní osu 1 - Zlepšování vodohospodářské infrastruktury a snižování rizika povodní Operačního programu Životní prostředí (OPŽP).

Poradenská a informační místa oficiálně zahájili svou činnost 2. května 2008. Jejich hlavní náplní je vyhledávat potencionální žadatele zejména z řad malých obcí, pomoci jim s přípravou nových projektů a poskytovat jim odborné poradenství pro oblast podpory Snížení znečištění vod rozšířením a zkvalitněním systémů, které budou sloužit k odvádění a čištění odpadních vod a Zlepšení jakosti pitné vody zabezpečením zásobování obyvatelstva kvalitní pitnou vodou a rozšířením a rekonstrukcí vodovodních sítí a úpraven. Tyto služby budou poskytovat poradenská centra zdarma.

Společnosti však nebudou  pro žadatele o dotace zpracovávat dokumentaci potřebnou pro účast v OPŽP. Jejich zpracování je nákladem, který je úspěšnému žadateli hrazen v rámci podpory z OPŽP.

"Naším cílem je vybudovat z vybraných dodavatelů síť poradenských a informačních míst, která bude poskytovat prvotní asisteční služby podle stejných pravidel a ve stejném rozsahu a kvalitě na celém území ČR. Tato místa budou pro zájemce snadno dosažitelná,"  uvedl náměstek SFŽP Leo Steiner při slavnostním zahájení.

Fungování prvních sedmi poradenských a informačních míst zajistí společnosti Vodohospodářský rozvoj a výstavba, AP INVESTING, OHG a Mott MacDonald Praha.

Zdroj: http://www.opzp.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů