Čtvrtek, 28. března 2024

Vodáci pojeďte na Dyji

Vodáci pojeďte na Dyji

Volba pro Slavonicko, obec Písečné a VK Dačice budou pořádat velkou vodáckou akci Hranice na řece Dyji jsou volné. V sobotu 7.6.v 9.30 bude start u Vnorovic – Spálený mlýn, odkud se pojede do Písečné. Celodenní trasa bude dlouhá 13 km. Zde pod jezem v Písečné rozbalíme svůj tábor. Večerní kulturní program bude na zámku v režii obce Písečné včetně hudebního večera a diskotéky.
V neděli 8. 6. v 10.00 se pojede po Dyji dál, již přes volné hranice do Rakouska do Weikertschlagu. Romantická trasa neporušenou přírodou bude dlouhá 18 km a celá plavba bude ve znamení rozšíření mezinárodní spolupráce na této řece a okolí. Nad celou akcí přebral zaštitu starosta obce Písečné p. Vladimír Macků a je podpořena Jihočeským krajem. Lodě se dovezou na místo startu, kde budou připraveny pro ty co je objednali. Potřebně věci bude možné nechat v doprovodném vozidle. Doprovodné vozidlo bude k dispozici i v neděli. Všechny účastníky pak společně autobus dopraví z Rakouska do Písečné, Slavonic a Dačic.
Přihlášky na akci posílejte na adresu befuc@centrum.cz, popř. tel: 606630399 do 20. května, včetně 200 Kč zálohy. Přihlášení obdrží přesnější časový harmonogram celé akce.

Hranice na řece Dyji jsou volné

Instrukce pro účastníky akce

Účastnický poplatek 300,- Kč/osoba obsahuje – zajištění map pořadatelem, účastnickou kartu - vydána ve Vnorovicích při startu, zdravotní službu, vstup zdarma na posezení na zámeckém nádvoří s kapelou či reprodukovanou hudbou, dopravu z Rakouska zpět do Písečné popř. Slavonic a Dačic, drobné občerstvení, místo na stanování, překladatelskou službu, doprovodné vozidlo.
Poplatek za půjčení lodě činí 200,- Kč na osobu pro oba dny (1 loď na dva dny = 400,- Kč). Poplatek obsahuje půjčovné a dovoz a odvoz lodí zpět do půjčovny.
Pojede maximálně 30 lodí - kapacita je omezená, kdo se přihlásí dřív pojede. Pojištění si každý může zařídit sám, startuje se na vlastní nebezpečí. Kdo chce zajistit barel či vestu oznámí při přihlášení (zajištění bude rovněž zpoplatněno mírným poplatkem při registraci).
Nezapomenout pas či občanský průkaz !!!!
Předpokládaný návrat do Písečné 8. 6. v 17.00 hod.

Kontaktní osoby: Mgr. Jiří Beneš –VPS- befuc@centrum.cz
Ing. Milan Souček - ing.soucek@seznam.cz
Míra Bílý- VK Dačice - bily@da.centropen.cz

http://www.hydromagazin.cz/

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů