Pátek, 19. dubna 2024

XVIII. Vodňanské rybářské dny 2008

XVIII. Vodňanské rybářské dny 2008

Ve dnech 15. – 17. května 2008 byl uspořádán již XVIII. ročník Vodňanských rybářských dnů. Pořadatelé (město Vodňany, VÚRH JU, SRŠ a VOŠ Vodňany) připravili i letos bohatý odborný i kulturní program pro široký okruh zájemců o vše, co souvisí s rybářstvím a rybami vůbec.

            Odborná část byla reprezentována dvoudenním seminářem Perspektivy českého rybářství, který v rámci řešení projektu Poradenské, informační a školící rybářské centrum při VÚRH JU Vodňany (CZ.04.1.03/3.3.03.3/0002) organizovali pracovníci výzkumného ústavu. Na semináři zazněly přednášky předních českých odborníků týkající se problematiky operačního programu Rybářství, výživy ryb, chovu a ochrany ryb a vztahu rybářství k ochraně přírody. Seminář v jeho průběhu navštívilo více než 30zájemců z řad odborné i laické veřejnosti.

            Současně probíhal i seminář projektu Zavedení kombinovaného dvousemestrového specializačního studia rybářství na Jihočeské univerzitě (CZ.04.1.03/3.2.15.2/0358). Na tomto semináři absolventi studia obhajovali před odbornou komisí své závěrečné práce. Touto závěrečnou „zkouškou“ prošlo v prvním termínu úspěšně 26 účastníků celoživotního vzdělávání. Také tuto akci organizovali pracovníci výzkumného ústavu.

            Po skončení odborného semináře a obhajob prací dostali absolventi cyklu odborných seminářů i kombinovaného studia osvědčení, potvrzující jejich celoroční aktivity. Předání osvědčení o absolvování probíhalo ve slavnostní atmosféře ve velké zasedací místnosti MěÚ ve Vodňanech za účasti paní prorektorky pro celoživotní vzdělávání z Jihočeské univerzity doc. PhDr. Jany Šemberové, CSc., pana starosty Vodňan Václava Heřmana, pana ředitele VÚRH JU prof. Ing. Otomara Linharta, DrSc. a obou hlavních řešitelů projektů z oblasti celoživotního vzdělávání doc. Ing. Jana Kouřila, Ph.D. a Ing. Blanky Vykusové, CSc.

            Absolventi celoživotního vzdělávání pořádaného v VÚRH JU Vodňany letech 2006 – 2008 jak ve formě cyklu odborných seminářů tak kombinovaného studia vyjádřili na závěr svoji spokojenost s odbornou úrovní i organizací akcí a aktivně se zajímali o další možnosti získávání nových poznatků. Pracovníci Výzkumného ústavu rybářského a hydrobiologického Jihočeské univerzity proto již nyní zjišťují různé možnosti a chystají další aktivity ve vzdělávací činnosti.

Ing. Blanka Vykusová, CSc.

           vedoucí pracoviště vědeckotechnických informací

             a celoživotního vzdělávání VÚRH JU Vodňany
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů