Čtvrtek, 28. března 2024

Soutěž ve vodním záchranářství dospěla do desátého ročníku

Soutěž ve vodním záchranářství dospěla do desátého ročníku

Slezská Harta - Ve středu 25. června se sjedou k přehradě Slezská Harta záchranáři, aby prověřili své znalosti i fyzické schopnosti.

Téměř na dno svých sil si sáhli záchranáři během loňského ročníku soutěže ve vodním záchranářství. Síly změří letos opět ve vodách a na březích přehrady Slezská Harta.

Prezentace záchranných týmů v místě soutěže začíná v osm hodin ráno. Již den před konáním soutěže zajistí záchranáři u vody bufet a postaví stany pro zájemce o přespání. Účastníci si proto s sebou přiberou spací pytle. Soupeřit se chystají záchranné týmy jednotek požární ochrany a vodní záchranná služby Českého červeného kříže. Pořadatelem je i letos Hasičský záchranný sbor Moravskoslezského kraje územní odbor Bruntál ve spolupráci s Českou asociací hasičských důstojníků, Územním střediskem záchranné služby Moravskoslezského kraje, územní odbor Bruntál a bruntálskými vodními záchranáři.

Akce se koná u soutoku Moravice a Černého potoka. Oficiální zahájení proběhne v devět hodin. Porada velitelů, vedoucích a rozhodčích, spojená s losováním startovního pořadí, přijde na řadu o deset minut později.

„Oficiální ukončení soutěže očekáváme ve 14 hodin. Následovat bude posezení u vody,“ dodal ředitel bruntálských profesionálních hasičů plukovník Jiří Patrovský.

Zdroj: Moje Bruntálsko

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů