Úterý, 16. dubna 2024

Cvičení při imaginární povodni

Cvičení při imaginární povodni
Včera se konal rozsáhlý dvoudenní krajský nácvik, který měl za úkol prověřit, jak v krizové situaci funguje součinnost všech složek, které by v případě povodně zasahovaly. Cvičení se týkalo nikoliv skutečných zásahů v terénu, ale připravenosti všech, kteří by se podíleli na tom, aby řešení mimořádné situace někde neselhako. Aby spolu komunikovali hasiči, meteorologové, podniky Povodí, policie, hygienická stanice, povodňové orgány obcí i krajský úřad.

„Jde o to, kam kdo a co ohlásí, kam se tato zpráva předá dál a jak a hlavně kým bude případný problém neprodleně řešen. Když se například zachytí pod mostem rozměrná překážka, někdo musí sehnat bagr, který ji odstraní. A pokud tento stroj zrovna není v dosahu, je nutné rychle obstarat jiný,“ popsal modelovou situaci krajský radní pro oblast vodního hospodářství Ivo Rohovský.

Ten v rámci cvičení kontroloval činnost protipovodňové komise a objížděl „postižená“ místa v Mostištích či v Měříně. „Při skutečných povodních se v minulosti objevily jenom drobné problémy při organizaci záchraných prací, ale určitě je dobré si připravenost pravidelně prověřit,“ dodal Ivo Rohovský.

http://www.i-vysocina.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů