Středa, 24. dubna 2024

Přístroje na zničení vodního kamene – fungují!

Přístroje na zničení vodního kamene – fungují!
Pračky, myčky, boilery, potrubí – to všechno ohrožuje příliš tvrdá voda, kterou má doma řada z nás. S vodním kamenem ale můžete zatočit napořád. Které »přístroje« vám pomohou?
 
Do myčky i do pračky
 
Nejen v pračce, ale i v myčce oceníte tuto praktickou kouli. Dokáže totiž efektivně zabraňovat usazování vodního kamene a tím také chrání vaše spotřebiče. Stačí ji položit na prádlo, anebo do horní části myčky. Koupíte za pouhých 99 Kč. Nabízí Quelle.
 
Nenápadná koule dokáže efektně zabránit usazování vodního kamene v myčce a pračce.
 
 
Zanesené potrubí? Ne!
 
Vodní kámen dokáže napáchat pěknou paseku i ve vodovodním potrubí. Zanáší ho a tvrdá voda pomalu ale jistě ničí i vaše spotřebiče. Pokud však na něj připevníte speciální magnety, budete mít o starost méně. Díky magnetickému poli, které vytvoří, snižuje ukládání vápníku, potrubí se tolik nezanáší, a také spotřebiče vydrží déle. Koupíte za 429 Kč. Nabízí Magnet.
 
Stačí jen dva magnety – a usazování vodního kamene v potrubí se rapidně sníží!
 
 
Boilery i trubky bez kamene
 
Žádný zásah do potrubí – snadná instalace, k níž vám postačí zásuvka. To je výhodou elektrického odstraňovače vodního kamene. Využijete jej v bytech i domech – chrání totiž nejen potrubí, ale i spotřebiče, které vodu potřebují, či ji jen ohřívají, například boilery. Pomocí magnetického pole dochází ke změkčování vody a tím i k ochraně spotřebičů. Přitom stačí jen omotat drátky kolem potrubí a krabičku připojit do zásuvky. Pořídíte za 1390 Kč. Nabízí Kalk.
 
Vodu v celém bytě či domě můžete změkčit pomocí elektronického odstraňovače  vodního kamene.
 
 
Do toalet i kávovarů
 
Malé modré kolečko není nic jiného, než praktický a úsporný odstraňovač vodního kamene. Stačí jej vložit do nádržky s vodou a kámen se bude usazovat mnohem pomaleji. Použít se dá i opakovaně, a tak se vám opravdu vyplatí. Ideální tip nejen pro toalety, ale také pro kávovary – má totiž průměr pouhých 5 cm! Za 149 Kč nabízí Magnet.
 
Usazování vodního kamene můžete bránit i na toaletě! Stačí jen vložit malé kolečko do nádržky.
 
 
A pět let máte klid…
 
Do toalet můžete použít i speciální krabičku, která ji ochrání až na 5 let. Její životnost je totiž 50 000 spláchnutí. Stačí ji jen vhodit do vodní nádržky a budete mít klid – bez chemikálií. Krabičku pořídíte přibližně za 220 Kč. Nabízí např. Scotts of Stowe.
 
Speciální krabička ochrání vaši toaletu až na pět let – vydrží až 50 tisíc spláchnutí!
 
 

Autor: Monika Brabcová

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů