Čtvrtek, 18. dubna 2024

On-line služba Water Watch umožní kontrolu kvality a stavu turistických vodních ploch přímo na internetu

On-line služba Water Watch umožní kontrolu kvality a stavu turistických vodních ploch přímo na internetu

Microsoft a Evropská agentura pro životní prostředí spouštějí novou on-line službu Water Watch, která přináší všem uživatelům internetu informace o kvalitě a stavu vody na vybraných turistických vodních plochách po celé Evropě včetně České republiky. Water Watch je první částí nového informačního portálu s názvem Eye on Earth (v češtině Pohled na planetu) určeného pro sledování vývoje životního prostředí a informování široké veřejnosti. Služba Water Watch je k dispozici v anglickém jazyce na stránkách www.eyeonearth.eu (»).

Water Watch využívá map a technologie aplikace Microsoft Virtual Earth, která umožňuje detailní přiblížení vybrané části pobřeží nebo vodní plochy, a to jak v zobrazení klasické mapy, tak i fotomapy. Kvalita vody podle hodnocení Evropské agentury pro životní prostředí je zobrazována v barvách semaforu a návštěvníci mají zároveň možnost připojit i svůj vlastní komentář a hodnocení. Služba sbírá informace z 21 000 monitorovacích míst po celé Evropě a hodnocení stavu vodních ploch zobrazuje pro 27 zemí.

Cílem spolupráce Microsoftu a Evropské agentury pro životní prostředí je nabídnout odborníkům, zákonodárcům a občanům evropských států přístup k detailním a přesným informacím o stavu životního prostředí a dát jim možnost podílet se na jeho ochraně. Nabízená data proto budou aktualizována v reálném čase a s důrazem na jejich úplnost a kvalitu.

http://www.microsoft.com

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů