Čtvrtek, 25. dubna 2024

Bursíka při interpelacích skoro hodinu "griloval" vládní poslanec

Bursíka při interpelacích skoro hodinu "griloval" vládní poslanec

Praha - Ve sněmovně bylo dnes dopoledne opět dusno. Při písemných interpelacích se totiž utkali ministr životního prostředí Martin Bursík (SZ) a vládní poslanec z ODS Jan Klas. Oba se skoro hodinu hádali kvůli vodohospodářským projetkům. "Vy jste hrubě nepřipraven na odpověď na mou interpelaci. Nedokážu si představit, že bych já byl takto nepřipraven na tématiku, o které vím dopředu, že se bude projednávat ve čtvrtek, když zasedá sněmovna," řekl Bursíkovi Klas.

Bursík Klasovy výtky vyvracel. Hned na začátku ale podotkl, že neexistují odpovědi, které by tohoto poslance uspokojily. "Myslím si, že vrcholem vaší demagogie bylo, když jste mě tady cvičil z toho, jak se odečte od 40 miliard investice do Prahy a že to nedělá ten výsledek," řekl Klasovi závěrem Bursík. Poslanec opáčil, že ministr, který něco špatně dojedná, nikdy nepřizná chybu. 

Klas dokonce navrhl, aby sněmovna přijala usnesení, že nesouhlasí s ministrovou odpovědí. Bursík zase přišel s tím, aby dolní komora nesouhlasila s Klasovým návrhem a podpořila jeho ministerstvo životního prostředí. Nakonec uspěl poslanec. 

Klas se s Bursíkem takto nestřetli poprvé. Poslanec podobně interpeloval ministra už začátkem června. I tehdy se spor točil kolem rozdělování peněz na budování a obnovu vodárenské sítě a kolem vodného a stočného. Klas patří k tvrdým kritikům vlády kvůli odklonu od jaderné energie, který prosadili zelení.

Zdroj:Česká televize
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů