Čtvrtek, 25. dubna 2024

Doplňující informace k 7. výzvě (pro prioritní osu 1)

Doplňující informace k 7. výzvě (pro prioritní osu 1)
Zveřejnili jsme aktualizovaný seznam aglomerací platný pro 7. výzvu OPŽP a přinášíme informace pro žadatele, kteří do 7. výzvy podávají opravnou žádost, původně podávanou ve 3. výzvě.

K 31. 1. 2009 byl aktualizován seznam aglomerací, který je přílohou Aktualizace strategie financování implementace  směrnice Rady  č. 91/271/ EHS. Úprava se týká  níže uvedených aglomerací a je nedílnou součástí seznamu aglomerací pro 7. výzvu.

Číslo

Název aglomerace

Kraj

Kategorie aglomerace - Tab.

1.

Chropyně

Zlínský

C.1

2.

Moravany u Brna

Jihomoravský

C.2

3.

Kostelec nad Černými Lesy

Středočeský

B.1

Upřesňující informace pro žadatele, kteří neúspěšně podali žádost  do  3. výzvy (v prioritní ose 1) a nyní připravují  tzv. „opravnou" žádost  do 7. výzvy.

Pro podání žádosti lze využít přílohy použité v rámci   3. výzvy. Platí to však jen za předpokladu, že tyto přílohy (jejich obsah, veškeré údaje v nich obsažené a související dokumenty) jsou aktuální, jsou v souladu s nově podávanou žádostí a splňují náležitosti stanovené Směrnicí MZP č. 5/2008 o předkládání žádostí a poskytování podpory.

V každém případě je třeba aktualizovat následující přílohy žádosti:

  1. finanční analýzu včetně komentáře (aktualizované nástroje FEA pro vodohospodářské projekty jsou zveřejněny v prostředí BENE-FILL)
  2. ekonomické doklady
  3. stanovisko příslušného krajského úřadu (zejména vodoprávního úřadu) dojde-li ke změně rozsahu žádosti, změně PRVKUK apod.
  4. závěr zjišťovacího řízení EIA či Stanovisko k posouzení vlivů provedení záměru na životní prostředí dle § 10 zákona č. 100/2001 v případě, že podléhají hodnocení podle zákona č. 100/2001Sb.,o posuzování vlivů na životní prostředí a o změně některých souvisejících zákonů, v platném znění. V případě podlimitních projektů, u kterých bylo zahájeno územní řízení (nebo jiná forma povolovacího procesu k realizaci projektu (ohlášení stavebnímu úřadu, stavební řízení) před 27. dubnem 2006 a u kterých zároveň nebylo provedeno zjišťovací řízení dle zákona 100/2001 Sb., předloží žadatel vyplněný screaningový dotazník. Bližší informace jsou uvedeny v Závazných pokynech pro žadatele a příjemce podpory .

Podání žádostí v rámci 7. výzvy se řídí Směrnicí MŽP č. 5/2008 o předkládání žádostí a poskytování podpory  a žádost je třeba aktualizovat  v souladu s tímto dokumentem.

Zdroj:Operační program Životní prostředí
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů