Sobota, 20. dubna 2024

Moravskotřebovské vodárny koupí rakouská společnost Energie AG

Moravskotřebovské vodárny koupí rakouská společnost Energie AG

Moravskotřebovskou vodárenskou společnost VHOS, která zásobuje vodou okres Svitavy, koupí rakouská společnost Energie AG.

Celkový počet odběratelů společnosti Energie AG Bohemia tak stoupne o 75 tisíc na 1 030 000. "Oficiální informace VHOS a.s. budou postupně zveřejněny v obchodním rejstříku," uvedl předseda představenstva VHOS a.s. Pavel Binka, který sám drží 34,71 procenta akcií. Bližší informace nesdělil.

Energie AG Bohemia je po společnosti Ondeo ze skupiny GDF Suez a společnosti Veolia Voda třetím největším dodavatelem pitné vody v ČR. Rakouská Energie AG vlastní Vodovody a kanalizace Jižní Čechy, Vodovody a kanalizace Beroun, Vodárenskou společnost Chrudim a Vodos Kolín, kromě toho se například v Kolíně a v Praze zabývá také svozem odpadu.

Členem dozorčí rady společnosti VHOS se nedávno stal místostarosta města Moravská Třebová Václav Mačát (ČSSD). Ten do funkce ale usedl už 6. dubna, ačkoliv ho zastupitelé delegovali teprve 8. června. Na to upozornila zastupitelka Marie Nechutová (SNK Moravskotřebováci). „Nemám nic proti tomu, abyste tam byl, ale vy jste už zapsaný v obchodním rejstříku. Tak proč nás taháte za nos, když už přes měsíc jste zapsaný a my máme teď rozhodovat, jestli vás delegujeme, nebo ne,“ řekla na schůzi zastupitelů 8. června Nechutová. Zastupitelé Václava Mačáta nakonec do dozorčí rady delegovali i přesto, že do funkce usedl bez jejich souhlasu.


Autor / zdroj: Mediafax
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů