Pátek, 29. března 2024

Rýmařov má novou vodní nádrž

Rýmařov má novou vodní nádrž
RÝMAŘOV - V plánovaném termínu byla z prostředků Operačního programu Životní prostředí dokončena a předána stavba revitalizační nádrže na pravém břehu Mudlového potoka, v blízkosti již existující nádrže U lomu. Momentálně probíhá napouštění víceúčelové nádrže, vhodné i ke koupaní ( na vlastní nebezpečí).

Radost z dalšího pěkného revitalizovaného kousku přírody kazí fakt, že neznámý pachatel opakovaně poškodil napouštěcí stavidlo, čímž jednak již v samém počátku existence díla do něj pustil v období bouřkami zvýšených průtoků silně zakalenou vodu, jednak porušením technologického postupu napouštění (musí být prováděno pomalu, aby došlo k postupnému zatěžování hráze) ohrozil jeho bezpečnost a kvalitu.
Upozorňujeme proto občany, že jakákoli neoprávněná manipulace na technickém zařízení nádrže může dílo poškodit a je posuzována jako trestný čin.
(zdroj: Město Rýmařov)
rymarov_nadrz.jpg
rymarov_nadrz_02.jpg



Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů