Pátek, 19. dubna 2024

Vodáky čeká o víkendu na řekách příjemná plavba a řada akcí

Vodáky čeká o víkendu na řekách příjemná plavba a řada akcí

Praha - Nadcházející víkend bude zřejmě chladný, vodáky, které to neodradí, přesto čeká příjemná plavba na řekách. Od minulého týdne se totiž zlepšil stav některých toků a na víkend je naplánováno i několik vodáckých akcí, sdělil dnes ČTK Vojtěch Jančar z Českého kanoistického svazu.

Dostatek vody má stále Lužnice, a to hlavně na dolním toku pod Táborem. Přibylo i vody na Ohři, která je tak splavná od Tršnice nebo z Chebu. V úseku pod Královským Poříčím ji pak vodáci budou v sobotu "uzamykat".

Vltavu lze sjíždět od Vyššího Brodu, odkud se o víkendu pojede vodácký maraton. Trasa končí v Českém Krumlově a akce se mohou účastnit jakákoli plavidla, uvedl Jančar. Vodáci, kteří se vydají na uzamykání Otavy, mají sraz v Sušici. Měli by ale počítat tím, že v řece občas narazí na mělčiny.

Na dvoudenní plavbu pak mohou lidé vyrazit na Dyji od Znojma k Hevlínu. Příjemná plavba vodáky čeká i na Labi od Dvora Králové k Jaroměři a na Jizeře od Benátek nad Jizerou. Naopak s nedostatkem vody musejí počítat na Sázavě v peřejích pod Týncem nad Sázavou, mělčiny jsou podle Jančara i v jejím úseku pod Ledčí. Obdobná situace je i na řece Moravě.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů