Čtvrtek, 28. března 2024

Velký skok do řeky proběhne také v Přímělkově

Velký skok do řeky proběhne také v Přímělkově

Přímělkov - Big Jump (velký skok) neboli Evropský den koupání je název tradiční akce, která letos připadla na 10. 7. Její cílem je připomenout lidem význam řek pro život a právě proto se uskuteční v řekách více než 20 zemí Evropy. Stejně jako loni, tak i letos se do projektu zapojily Chaloupky o.p.s. a Big Jump uspořádají na splavu v Přímělkově.

Na přímělkovském splavu se začne dovádět a koupat od 13h. Celá akce vyvrcholí hromadným skokem do řeky, ten nastane v 15:00 a to nejen v Přímělkově, ale na všech zúčastněných místech, kterých loni bylo více než 600. Na místě budou také pracovníci ČSOP Kněžice, kteří pro účastníky připraví odchyt vodního hmyzu a obecné informace o vodní fauně a floře. "Vedle koupele zdejší splav nabízí také masáž a perličkovou koupel," láká s úsměvem Eva Kujínková z Chaloupek o.p.s.

Evropský den koupání vyhlašuje pravidelně Síť evropských řek (European Rivers Network). Akce spojené s propagací řek a jejich významu pro život člověka se uskuteční také v Děčíně, Praze, Brně dalších místech ČR.

Více informací poskytne:
Eva Kujínková
tel. 733 332 616, e-mail: eva.kujinkova@chaloupky.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů