Pátek, 19. dubna 2024

Cestovní kanceláře mohou vydělat na globálním oteplování

Cestovní kanceláře mohou vydělat na globálním oteplování

Zástupci cestovních kanceláří unisono hlásí: Počasí čím dál tím více ovlivňuje rozhodnutí, kam odjet na dovolenou. Na tento celosvětový trend upozornila i zpráva, kterou nedávno zveřejnila Světová turistická organizace.
\"Zimní pobyty na horách se budou koncentrovat do vyšších nadmořských výšek. Pouze v těchto místech totiž mají lidé jistotu, že si i za nepříznivých sněhových podmínek zalyžují,\" říká Tomáš Brejcha, ředitel marketinku firmy Čedok. S větším teplem poroste i zájem turistů o pobyty u moře. \"Letošní prudký růst zájmu Čechů o zájezdy k moři má na svědomí i teplé počasí,\" říká spolumajitel stejnojmenné cestovní kanceláře Václav Fischer.
Cestovní kanceláře tak mohou mít na rozdíl od ekologů z globálního oteplení paradoxně radost. Podle analytiků jim totiž mohou vzrůst tržby.
\"Hlavní turistická sezóna u moře se prodlouží a na jaře a na podzim tak může za teplem vycestovat daleko více lidí než dosud,\" míní ředitel analytické společnosti Mag Consulting Jaromír Beránek. Podle jeho názoru se přitom budou zájemci rekrutovat především z řad seniorů, kteří budou k moři odjíždět s malými dětmi. \"Tento trend je již nyní patrný v zemích Evropské unie,\" doplňuje Beránek. Do Česka by však ve větším rozsahu mohl podle něj dorazit až za dva roky.

ZDROJ: Podniky a trhy

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů