Úterý, 23. dubna 2024

Stížnosti okolo provozu tzv. Kohnovy cihelny v Brně jen prší.....

Stížnosti okolo provozu tzv. Kohnovy cihelny v Brně jen prší.....

1324. ulice Vinohrady a nakladni auta firmy Thermoservis
 
Autor: Zdenka 
Datum:   07.04.04 16:50

Vazeny pane primatore,
rada bych se zeptala touto cestou na nasledujici vec. Je opravdu mozne, aby kazdy pracovni den vyjizdeli z byvale Kohnovy cihelny desitky tezky stavebnich tahacu, a to od 06,00 hodin od rana a nicily tak vozovku, okolni domy a nervy lidi, kteri zde bydli ? A pak tytez auta v odpolednich hodinach vyjizdela s pozustatky hrozneho smradu a smogu zase nazpatek. Je to opravdu s podivem, ze v casti Brno stred se vubec nehledi na zivotni prostredi - nebo hledi ? Bude se s tim neco delat ? Lide zijici na Vinohradech maji zajem sve okoli zvelebovat, jenze koho by bavilo sazet na zahrade kytky, kdyz je priotraveny vyfukovymi plyny ?
Budu se tesit na Vasi zpravu, doufam, ze bude pozitivni pro lidi mesta Brna, ne opet pro soukromou firmu Ing. Pokorneho.
Zdenka

 
 1343. Odpověď
 
Autor: Primátor 
Datum:   09.04.04 10:00

Vážená paní,

byl bych rád, kdybych Vás mohl svou odpovědí uspokojit. Ale žijeme v právním státě, v němž jsou kompetence určitým způsobem rozděleny. A jak již jsem zde uvedl několikrát, řešení záležitostí spojených s činností firmy Thermoservis je v kompetenci Krajského úřadu Jihomoravského kraje. K činnosti firmy Thermoservis přijaly (a krajskému úřadu řádně předaly) orgány města Brna nesouhlasné stanovisko.

S pozdravem


ZDROJ:www.brno.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů