Pátek, 29. března 2024

Pokrok s otazníkem

Pokrok s otazníkem
V roce 2002 koncentrace škodlivých plynů v ovzduší patnáctky \"starých států EU\" ve srovnání s rokem předchozím klesla o 0,5 %, uvádí výroční zpráva Evropské agentury pro životní prostředí. V předchozích letech naopak koncentrace škodlivin rostla. Agentura ale zároveň upozorňuje, že tempo poklesu zřetelně zaostává za požadavky Kjótského protokolu.

Pokles naměřených hodnot by se však měl přičítat spíše změnám klimatu, varují zástupci agentury. Díky teplejšímu počasí klesla spotřeba fosilních paliv používaných na topení, a tudíž také emise oxidu uhličitého, jenž se spalováním uvolňuje.

Jedinými zeměmi, které neměly problémy s plněním národních cílů, byly v roce 2002 Francie, Švédsko, Německo a Velká Británie.
Zdroj:EKONOM
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů