Úterý, 23. dubna 2024

Ambrozek přiznal vulgarismy, omluví se

Ambrozek přiznal vulgarismy, omluví se
Lidovecký ministr životního prostředí Libor Ambrozek připustil, že v textové zprávě použil vulgární výraz na adresu některých členů hospodářského výboru sněmovny. Poslancům je připraven omluvit se osobně a případně i veřejně při schůzi dolní komory, výzvy k rezignaci ale odmítl.


"Esemesku" se sprostými výrazy poslal Ambrozek několika generálním ředitelům velkých průmyslových podniků, když je žádal o podporu při projednávání vládního návrhu zákona o podmínkách obchodování s povolenkami na emise skleníkových plynů. Při dnešní schůzi sněmovny textovou zprávu zveřejnil poslanec ČSSD Josef Hojdar (ČSSD). Ministra nazval dobytkem a škůdcem státu a vyzval premiéra Stanislava Grosse (ČSSD), aby Ambrozka odvolal.


Ambrozek se hájil tím, že expresivní výrazy použil v soukromé korespondenci. "Člověk se někdy unáhlí, já jsem prudká povaha. Samozřejmě nahlas taková slova nepoužívám, ale v soukromé korespondenci to může někdy ulítnout, není to důvod k nadšení, budu se toho snažit vyvarovat," řekl novinářům. Odstoupit kvůli tomu ale nehodlá. "Jedno ne úplně slušné slovo není důvodem k odstoupení z funkce," dodal.


Reagoval prý tak ostře, protože poslanci z hospodářského výboru podle něj nepochopili význam zákona o povolenkách pro český průmysl. "Veřejně bych to o svých kolezích poslancích nikdy neřekl. Pokud to poslanec Hojdar říká nahlas, o něčem to svědčí. Není to 'esemeska', s níž bych se chlubil," dodal. Mnozí Ambrozkovi straničtí kolegové nechtěli uvěřit tomu, že by křesťanský demokrat mohl použít tak hrubé výrazy.


Ministr je přesvědčen, že naléhavá zpráva SMS nakonec pomohla, aspoň zatím - poslanci zákon poslali do závěrečné čtení.

Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů