Čtvrtek, 25. dubna 2024

Výstava Město bez emisí

Výstava Město bez emisí

V rámci našeho projektu Město bez emisí jsme spolupracovali s organizací The Climate Group na mezinárodní putovní výstavě s názvem NorthSouthEastWest.

Požádali jsme deset nejlepších fotografů světa z agentury Magnum, aby pořídili snímky v deseti různých zemí a zdokumentovali  nejen dopady měnícího se podnebí, ale i řešení, jež pomáhají lidem na severu, jihu, východě i západě snižovat emise oxidu uhličitého.

Výsledky byly ohromující. Na fotografiích jsou jasně vidět skutečné projevy našeho měnícího se podnebí a důsledky těchto změn v mnoha zemích. Záběry zachycují extrémní jevy počasí; trendy  v tloušťce arktického ledovcového příkrovu; patrný ústup ledovců; dále pak znečištěné ovzduší ve městech; ekologické uprchlíky; nedostatek vody a dopady na biodiverzitu.

Výstava zároveň poskytuje také inspiraci: zachycuje inovativní příklady toho, jak důmyslně lidé změnili svůj způsob života. Z fotografií se dozvíme o  účinném nakládání s energií; obnovitelných zdrojích energie; o technologiích využívajících palivové články; kogeneračních elektrárnách; o efektivních systémech veřejné dopravy; zachycování a uchovávání uhlíku; o možnostech kompenzace za způsobené emise  a obchodování s emisemi.

Výstava, která byla zahájena v březnu roku 2005 v Londýně, bude předvedena v mnoha formách po celém světě, a to jak ve vnitřních, tak i venkovních prostorách. Britská rada bude pořádat tuto výstavu ve více než 60 zemích jako součást naší kampaně Město bez emisí.

Teď si můžete prohlédnout online digitální verzi výstavy!

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů