Úterý, 16. dubna 2024

Nespí kvůli počasí

Nespí kvůli počasí
54 % evropských manažerů považuje změnu klimatu za největší hrozbu pro celosvětové životní prostředí - zjistil to mimo jiné 15. ročník průzkumu UPS Europe Business Monitor, ve kterém bylo 1459 evropských topmanažerů dotazováno na řadu faktorů ovlivňujících evropský obchod.

Znečištění vzduchu je druhou největší obavou (39 %). O tom, jestli extrémní teploty a přírodní katastrofy z roku 2005 byly způsobeny klimatickými změnami, se vedou diskuse. V čele mezinárodního úsilí v boji proti klimatickým změnám stojí i EU.

Výsledky průzkumu ale ukazují, že při výběru dodavatelů už manažeři takovou starost o životní prostředí nemají. Nejdůležitější je etický kodex a dodržování zákonů (44 %) - fair play. Systém environmentálního řízení byl až na pátém místě (21 %) po transparentním účetnictví (30 %), zachování mlčenlivosti (28 %) a bezpečnostních standardech (24 %). Energetická účinnost a emise (16 %) se umístila ještě hůře. Aspekty spojené s životním prostředním ale byly důležitější než politika rovných příležitostí (7 %) nebo charitativní podpora a veřejné investice (4 %).

67 % evropských top manažerů se domnívá, že podpora rozvoje alternativních paliv a energií pro automobily je nejefektivnější politikou pro ochranu životního prostředí. Velkou podporu mělo také větší využití železnic a vodních cest pro nákladní přepravu. Větší investice do veřejné dopravy však získaly jen 26 %. Dalšími možnostmi bylo zlepšení silniční infrastruktury (16 %) a omezení přístupu vozidel do městských center (12 %).
Zdroj:Logistika
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů