Pátek, 19. dubna 2024

Hvězdou Live Earth je i Madonna

Hvězdou Live Earth je i Madonna
Hlavní hvězdou série letních charitativních koncertů Live Earth, které mají na jednotlivých kontinentech 7. července upozornit na globální klimatické změny i na další ekologické problémy, bude zpěvačka Madonna. Jednotlivé koncerty se během jediného dne za účasti světových hudebních hvězd uskuteční v Londýně, Tokiu, Johannesburgu, Šanghaji, Sydney či Riu de Janeiru.

Spoluorganizátorem akce je bývalý americký viceprezident Al Gore. "Snažíme se přitáhnout pozornost miliard lidí," řekl doslova pro BBC News.

Podle Gora má Live Earth, podobně jako předchozí celosvětové koncertní akce Live Aid bojující proti chudobě třetího světa, přitáhnout k problému globálního oteplování díky účasti nejslavnějších hudebních celebrit obrovskou pozornost a rozpoutat novou diskusi. "Live Earth je obří celosvětovou ekologickou kampaní," citoval Gora BBC News.

Výtěžek ze vstupného na akci, jíž se ve světě přímo zúčastní desítky milionů lidí, poputuje do řady charitativních fondů a mezinárodních ekologických organizací včetně Alliance for Climate Protection a Climate Group, uvádí BBC.

Madonna vystoupí 7. července s velkolepým programem na slavném londýnském Wembley Stadium. Spolu s ní se v Londýně představí například i písničkář James Blunt, zpěvačka Corinne Bailey Rae, kytarista Damien Rice nebo r'n'b pianista a nositel několika cen Grammy John Legend. V rámci londýnského Live Earth fanouškům zahrají také kapely Genesis, Red Hot Chili Peppers, Snow Patrol, Razorlight, Duran Duran, Black Eyed Peas či Keane.

Podobně atraktivní budou i koncerty pořádané na dalších místech světa, jména umělců však organizátoři zveřejní až v následujících dnech, uvádí server BBC News. Pozornost budí zejména místo i podoba amerického koncertu.

Vstupné na britský Live Earth činí 55 liber, v přepočtu asi 2250 korun. Zájemci o vstupenku se od tohoto pátku musí nejprve zaregistrovat na internetových stránkách akce, jeden člověk si přitom smí objednat nejvýše dva lístky. Pokladny se pak v Londýně otevřou příští středu.
Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů