Středa, 24. dubna 2024

Live Earth: hudba má zchladit planetu

Live Earth: hudba má zchladit planetu
Několik set muzikantů a kapel, osm obřích koncertů po celém světě, televizní přenosy do 120 zemí a dvě miliardy diváků u obrazovek a na internetu - takové jsou ambice pořadatelů megaakce Live Earth, která se uskuteční v sobotu. Svým rozsahem a účastí slavných jmen se bezpochyby stane největší koncertní událostí posledních dvou let.

Snaží se tak navázat na úspěšnou šňůru koncertů Live 8, která proběhla na počátku července 2005 a již viděli diváci ve 180 zemích. Tentokrát však záměrem organizátorů v čele s herečkou Cameron Diaz nebo politikem Al Gorem není upozornit na problémy chudé Afriky, ale na možné nebezpečí globálního oteplování.

Celebrity na tyto akce obvykle rády slyší, a tak pro koncert Live Earth, který se mimo jiné uskuteční v Londýně, New Yorku, Johannesburgu, Rio de Janeiru, Tokiu nebo v Hamburgu, nebyl problém přilákat skutečnou špičku komerční hudby. K největším hvězdám Live Earth budou patřit Elton John, Rod Stewart, Kylie Minogue, KT Tunstall, James Blunt nebo Sheryl Crow, pro rockové fanoušky zahrají Red Hot Chili Peppers, Pearl Jam nebo Muse.

Zatím se pořadatelé Live Earth museli potýkat s jediným vážným problémem. Několik dní před konáním akce byli nuceni odříct turecký Live Earth v Istanbulu. "Bohužel se Live Earth nemohl stát prioritou pro mnoho lidí a institucí vzhledem k probíhající předvolební kampani a možné hrozbě terorismu," píše se v prohlášení tureckých organizátorů.
Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů