Sobota, 20. dubna 2024

Speciální bílá kolekce podpoří projekt Al Gora

Speciální bílá kolekce podpoří projekt Al Gora
Zelená je nová černá - hlásají zastánci takzvané ekologické módy, která se snaží chránit životní prostředí. Nyní by ale zelenou mohla vystřídat bílá.

Právě tato barva se totiž objeví na jarním Týdnu módy v New Yorku a bude mít jedno společné - vydělat peníze pro ekologický projekt bývalého viceprezidenta Al Gora.Takzvaný Climate Project si dal za úkol informovat svět o nebezpečí spojeném se změnou klimatu. A světoznámí návrháři mu v tom mají pomoci, píše list International Herald Tribune (IHT). Oblečení totiž bude na prodej a celých deset procent z výdělku půjde na konto tohoto ekologického projektu.

Kolekce bílého oblečení bude mít společnou značku LENY (Limited Editions New York). A kdo se pod ní představí? Italský dědic automobilové značky Fiat a zároveň návrhář brýlí Lapo Elkann nabídne bílé letecké brýle, světlá kabelka bude pocházet z dílny Itala Salvatore Ferragama a bílé úzké džíny dodá Francouz Alexis Mabille.

Americká návrhářka Diane Von Furstenbergová dodá jedny ze svých známých zavinovacích šatů, které bude krášlit nápis "Milujeme planetu" a Margarita Missoniová navrhla růžové tričko se zelenými listy. Mezi dalšími, kteří představí svou limitovanou kolekci značky Leny, budou například návrháři Marc Jacobs, Libertine nebo Vivienne Westwoodová.

Za projektem stojí francouzská módní expertka Mariel Gamboaová: "Životní prostředí je oblast, která potřebuje velkou pomoc," zdůrazňuje pro list IHT. Pro celý projekt zmobilizovala své módní kontakty a jak sama říká, každý z oslovených ihned souhlasil. Kromě módních návrhářů se projektu zúčastní také celebrity. Královna módního světa modelka Kate Mossová navrhla pro tuto příležitost bílé tričko s nápisem "Kate woz ere". Trička podle svých představ vytvořila například herečka Gwyneth Paltrow, Jade Jagger - dcera zpěváka Micka Jaggera nebo šéfredaktorka francouzského časopisu Vogue Carine Roitfeld. "Navrhnout tričko je ta nejmenší věc, podobně jako vypnout vodu, když si čistím zuby," říká pro list Toronto Star Roitfeld.

Trička, která jsou vyrobena z organické bavlny, se stejně jako ostatní oblečení objeví v únoru v New Yorku, ale už nyní je mají v nabídce některé butiky, ať už v Americe, v Itálii nebo v Hongkongu.
Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů