Úterý, 23. dubna 2024

Společnost 3M se připojila k iniciativě Clinton Climate Initiative

Společnost 3M se připojila k iniciativě Clinton Climate Initiative

Přední světový výrobce okenních fólií bude pomáhat v hledání cenově dostupných řešení na úsporu spotřeby energie

Společnost 3M se připojila k iniciativě Clinton Climate Initiative (CCI), jež si klade za cíl dosáhnout globálního snížení emisí oxidu uhličitého. Společnost 3M do programu přispěje vývojem cenově dostupných okenních fólií, které pomohou snížit spotřebu energie v budovách. Podle smlouvy podepsané mezi 3M a CCI zajistí společnost 3M, která je již čtyřicet let předním světovým výrobcem těchto fólií a od roku 1966 držitelem prvního patentu na jejich výrobu, dodávky energeticky úsporné fólie do čtyřiceti největších měst světa (C40). Fólie, které společnost 3M těmto městům poskytne s množstevní slevou, by měly přispět k úspoře energie a snížení emisí oxidu uhličitého.

„Změna klimatu je globální problém, proti kterému musíme začít okamžitě bojovat, pokud chceme zvrátit jeho možné katastrofické dopady,“ říká bývalý americký prezident Bill Clinton a dodává: „Jsem velmi rád, že Konference starostů amerických měst a řada firem se rozhodly spolupracovat s mou nadací a usilovat o nabídku energeticky efektivních a čistých produktů. Pokud zajistíme nabídku těchto výrobků s množstevní slevou, učiníme je cenově dostupnými pro podstatně větší počet měst a občanů a zajistíme růst trhu s čistými technologiemi. Doufám, že se nám společně podaří dosáhnout významnějšího snížení emisí skleníkových plynů ve světě.“

Společnost 3M poskytne v rámci této iniciativy pět typů okenních fólií ze své nabídky. Fólie využívají nejmodernějších technologických řešení a velice účinně brání teplu pronikat sklem okna, což přináší nižší nároky na klimatizaci a celkovou úsporu energie v letních měsících nebo v oblastech s teplým klimatem. Mezi takto nabízenými fóliemi jsou i dvě fólie řady Prestige, což jsou vůbec první naprosto čiré solární fólie bez přísady kovů. Tyto fólie efektivně brání pronikání tepla a UV paprsků, nicméně přirozené světlo propouštějí bez jakéhokoli dopadu na jeho kvalitu a při pohledu zvenku nezrcadlí.

Právě řada fólií Prestige je nejžhavější technologickou novinkou, s níž společnost 3M v této oblasti přišla. Při vývoji těchto nových fólií bylo účinně využito posledních objevů v oblasti nanotechnologií, lepidel, vícevrstvých optických fólií a přesného zpracování. Fólie řady Prestige jsou tvořeny více než dvěma sty vrstev, přičemž celková tloušťka takové fólie je menší než tloušťka lístku Post-it.

Asi největším přínosem těchto nových fólií je to, že majitelům a uživatelům prosklených kancelářských budov nabízejí řešení, které obsahuje všechny výhody tmavých nebo reflexních fólií, aniž by však snižovalo kvalitu světla v místnosti.

„Je pro nás velikou ctí, že nás Clintonova nadace oslovila, abychom se podíleli na této významné iniciativě,“ říká prezident divize pro budovy a komerční služby ve společnosti 3M Kevin Ries. „Naše okenní fólie nabízejí skutečně špičkovou technologii – zabraňují pronikání tepla a zároveň dokonale propouštějí světlo. Představují cenově efektivní způsob úspory energie a naše široká síť kvalifikovaných prodejců zajistí jejich rychlou a snadnou instalaci,“ dodává.

Více informací o okenních fóliích Prestige a dalších produktech pro čištění, ochranu a údržbu budov najdete na nových webových stránkách: www.3Mprobudovy.cz.

O programu Clinton Climate Initiative

Bývalý americký prezident Bill Clinton zahájil iniciativu Clinton Climate Initiative v srpnu 2006 v rámci své nadace. Rozhodl se zde navázat na své předchozí snahy o ochranu životního prostředí s cílem bojovat proti změně globálního klimatu praktickými kroky, jejichž dopad bude znát a bude měřitelný. V první fázi projektu spolupracuje iniciativa se čtyřiceti největšími městy světa C40 – členové týmu CCI téměř všechna tato města již navštívili a s jejich představiteli diskutovali o konkrétních krocích, které by bylo možné uskutečnit ke snížení emisí skleníkových plynů.

O společnosti 3M Česko/ 3M

Společnost  3M  Česko  byla  založena  v  roce 1991. V současné době nabízí zhruba  4 tisíce různých výrobků, například potřeby pro komerční grafiku, lepidla  a  brusiva  do  průmyslu,  výrobky  pro  architekturu, kancelářské potřeby,  zabezpečení  pro  knihovny,  zdravotnické  a  zubařské  pomůcky a materiály  či  pracovní  ochranné  pomůcky. Více informací na adrese: www.3m.cz. Společnost  3M vznikla v roce 1901 ve Spojených státech jako Minnesota Mining and Manufacturing Company. Zaměstnává přes 75 tisíc  lidí  ve  více než 60 zemích světa. Její výrobky se prodávají ve 200 zemích  po  celém  světě, roční obrat činí 23 miliard dolarů. Akcie 3M jsou jedním  ze  30  titulů  Dow  Jones Industrial Average a součástí Standard & Poor's  500  Index.  3M je podle aktuálního žebříčku časopisu BusinessWeek sedmou  nejinovativnější  firmou  na  světě. Mezi značky 3M patří např. Scotch, Post-it, Scotchgard, Thinsulate, Scotch-Brite, Filtrete, Command a Vikuiti.

Pro další tiskové informace kontaktujte:

Deirdre MacBean
specialista pro marketingovou komunikaci 3M Česko
Tel.: 420 261 380 300

E-mail: dmacbean@mmm.com

Ondřej Hampl

Mmd Corporate, Public Affairs & Public Relations Consultants 

Tel.: ( 420) 224 251 555

E-mail: ondrej.hampl@mmdcee.com

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů