Pátek, 29. března 2024

Evropská unie nechápe přírodu, řekl Klaus

Evropská unie nechápe přírodu, řekl Klaus
 

Václav Klaus zpochybnil úsilí Evropské unie o ochranu podnebí. V obsáhlém rozhovoru pro včerejší vydání německého hospodářského deníku Handelsblatt řekl, že evropský balíček opatření, který má za cíl omezit globální oteplování, je tragédií.

Pojem ochrana klimatu označil prezident za nesmyslný.

"Tento balíček je nepochybně tragickým omylem, velkým nepochopením přírody a nadbytečným omezováním lidské aktivity. Pro mě je málem tragédií," uvádí Klaus v rozhovoru.

Evropská unie se snaží balíčkem schváleným minulý týden snížit emise skleníkových plynů, zejména oxidu uhličitého, zvýšit podíl obnovitelných zdrojů na spotřebě energie a zvýšit podíl biopaliv v pohonných hmotách.

Prezident zpochybnil i odtávání pólů. "Viděl jste výrazné tání ledu doopravdy?" zeptal se redaktora deníku a dodal: "To se vyskytuje jen ve filmech Ala Gorea."

Václav Klaus v rozhovoru vyjádřil naději, že česká vláda i vlády jiných zemí unie budou proti "byrokratickým nápadům" Bruselu vystupovat.

Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů