Čtvrtek, 25. dubna 2024

To bude legrace

To bude legrace
Příští tři předsednické státy Evropské unie, tedy Francie, Česká republika a Švédsko, budou mít kromě svých vlastních témat také tři společné priority. Bude to energetika, energetická bezpečnost a klima. Dvě jsou jasné - ale ta třetí?

Diskuse na téma energetika a energetická bezpečnost budou evidentně obohacující a prospěšné. Švédové jako všichni Skandinávci kladou důraz na investice do úspor a mohou v tom svět učit, Francouzi zase generují 80 % energie z jaderných zdrojů. Bude skvělé, když Francouzům polopaticky vysvětlíme, proč z důvodů energetické bezpečnosti omezit ruský vliv. Oni nás budou přesvědčovat, proč je klíčová stabilita Alžíru.

Ale klima? To je snad vtip. Dovede si někdo představit, že Václav Klaus - i kdyby to bylo z čestného křesla - bude řídit jednání unie o klimatu či poté podepisovat protokoly? Na Hradě teď určitě kroutí hlavou: Není to provokace? Tu unii nám byl čert dlužen. Chce snad Topolánkova vláda způsobit prezidentovi mozkovou mrtvici?

Hozenou rukavici by mohli na Hradě zvednout. Teprve pod naším vedením Evropa konečně pochopí, že globální oteplování je výmysl levicových intelektuálů, katastrofiků a kolektivistů. Ujít si nechat takovou šanci by byl vážně hřích. Může si snad kozel dovolit zmeškat příležitost stát se evropským zahradníkem?

jan.machacek@economia.cz
Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů