Pátek, 29. března 2024

Zelené depo TNT

Zelené depo TNT
Společnost TNT otevřela v nizozemském Veenendaalu své první depo bez emisí CO2 - první v řadě zelených staveb, které bude TNT využívat jako součást svého celosvětového environmentálního programu Planet Me. Společnost plánuje omezit emise CO2 ve všech svých budovách, které celkově zabírají plochu 3 mil. m2 v 65 zemích včetně Česka.

Nová budova TNT vyčnívá nad okolím a je navržena tak, aby maximálně využívala denní světlo. Jejích 300 solárních panelů přeměňuje sluneční záření na energii, k ohřívání a ochlazování budovy je voda čerpána ze země. Ke splachování se používá dešťová voda, v budově jsou nízkoenergetické kávovary a recyklovatelný nábytek. Větší kontejnery na papír a nerecyklovatelný odpad snižují frekvenci jejich vyvážení. To vše uspoří přes 70 % energie. Zelené depo TNT je v provozu od poloviny října a slouží k distribuci poštovních zásilek pro Veenendaal a jeho okolí.

První zelená kancelář bude postavena v nizozemském Hoofddorpu. Všechny nové zelené kanceláře budou poblíž zastávek veřejné dopravy a dostupné všem zaměstnancům TNT, bez ohledu na jejich divizi nebo oddělení. Nové kanceláře budou postaveny blíže domovu většiny zaměstnanců a sníží tak emise vytvářené při dojíždění do práce.
Zdroj:Logistika
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů