Čtvrtek, 18. dubna 2024

MŽP chce zlepšit ovzduší v Česku a připravuje nový zákon

MŽP chce zlepšit ovzduší v Česku a připravuje nový zákon

Ministerstvo životního prostředí připravuje nový zákon o ochraně ovzduší. Dnešní seminář ve sněmovně by měl poslance s návrhem tohoto zákona seznámit. Ministerstvo už k návrhu zákona vyřídilo víc než 1200 připomínek. Norma má dát úřadům nové nástroje, které například umožní zpřísnit požadavky na znečišťovatele ovzduší.

Zákon se snaží podle ředitele odboru ochrany ovzduší ministerstva životního prostředí Jana Kužela řešit problém špatné kvality ovzduší v České republice komplexně:

"Jedná se zejména o území, jako je například Moravskoslezský kraj, kde jsou často překračovány imisní limity pro ochranu zdraví lidí. Cílem nového zákona je v co nejkratší době zlepšit kvalitu ovzduší takovým způsobem, aby lidé nebyli obtěžováni zdravotními dopady. Pokud by se nám to podařilo, předpokládáme schválení zákona v první polovině příštího roku."

Zdroj:Český rozhlas
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů