Sobota, 20. dubna 2024

Oslavy Vegetariánského dne podpoří i dvoumetrový svalovec

Oslavy Vegetariánského dne podpoří i dvoumetrový svalovec

Na Vegetariánském dni v neděli 4. října vystoupí i mistr světa v thajském boxu, vegetarián Jan Müller. S výškou přes dva metry a se 130 kilogramy je dost pádným argumentem na panující mýty o tom, že vegetariáni jsou slabí a hubení.

Vegetariánský den proběhne v neděli 4. října od 11 do 19 hodin v ekologickém centru Toulcův dvůr v Praze. Je oslavou Světového dne vegetariánů a koná se již po šesté. Akci pro veřejnost pořádá Česká vegetariánská společnost a kromě zajímavých přednášek o zdravé výživě zde bude i kurz vaření, infostánky, ochutnávky a dvě vegetariánské restaurace.

"Jde nám o to ukázat vegetariánství a veganství jako zdravé životní styly atraktivní pro každého. Je zajímavé, kolik lidí si myslí, že vegetariánství je u nás novinka, proto budou některé přednášky zaměřeny i na historii a čtení ze 150 let starých knih o vegetariánství," říká dr. Jan Šťastný z pořádající České vegetariánské společnosti. "Chceme návštěvníkům nabídnout tento den kompletní ukázku vegetariánství -- od ochutnávek a školy vaření, přes přednášky o výživě až po vegetariánské celebrity."

"Stále se setkávám s lidmi, kteří tvrdí, že vegetariáni jsou slabí a nic nevydrží, když jim ale prozradím, že jsem také vegetarián,! obvykle zůstanou jen šokovaně zírat," uvádí dvoumetrový obr Jan Müller, který v roce 2003 obhájil titul mistra světa i mistra ČR v nejtvrdším sportu, thajském boxu. "Všechno je o tréninku a správné stravě, vegetariánství mi pomáhá být ve formě," dodává.

Na Vegetariánském dni je také každoročně udělován titul Vegetarián roku, Vegetariánská restaurace roku a Vegetariánská kniha roku, v minulosti byl takto oceněn například režisér Petr Vachler a vinohradská vegetariánská restaurace VegFood.

Vegetariánský den je akce pro všechny zájemce o zdravé stravování, vstup je zdarma.

Kontaktní osoba: Jan Šťastný
Telefon: 606 901 624
E-mail: veg@vegspol.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů