Čtvrtek, 28. března 2024

Lidé najdou v knize přírodní rady, jak se zbavit bolesti hlavy

Lidé najdou v knize přírodní rady, jak se zbavit bolesti hlavy

Praha - Odvar z majoránky, přikládání plátků jablka na spánky, tlak na kořen nosu či masáž chodidel, to je jen několik ze 100 + 1 přírodních rad na bolest hlavy, které předkládá ve stejnojmenné knize Jarmila Mandžuková. Připomíná, že bolesti hlavy trápí každého čtvrtého člověka. Přírodní léčba podle ní nejen pomůže od bolestí, ale i odstraní příčinu, která je vyvolává.

Experti rozlišují přes 250 forem bolestí hlavy. Silné bolesti mohou postiženého vyřadit z normálního života. Každá bolest je prý pro člověka varováním, vždy by měl pátrat po příčině - bolest může souviset se stravou, životním stylem, psychickou kondicí, ale může být také příznakem vážné nemoci.

Proto by člověk trpící náhlými, vytrvalými nebo stále silnějšími bolestmi hlavy měl navštívit lékaře. V dětství bolí hlava častěji chlapce, v dospělosti ženy. Zvláště migréna je závislá na výkyvech jejich hormonálních hladin.

Až 80 procent pacientek pozoruje znatelný ústup migrény v těhotenství a po přechodu. Bolest podle Mandžukové ohlašuje onemocnění té části těla, s nímž je daná část hlavy "spojena" - například bolest čela, spánků a vlasů přisuzuje poruchám žlučníku.

Bolest na zevních stranách čela souvisejí prý se žaludkem. Bolesti v kořeni nosu a na začátku obočí zase s poruchou činnosti močového měchýře a bolest nad ušima prý s hormonální poruchou. Podobně se podle autorky dají dělit bolesti i podle denních a nočních hodin, například bolest hlavy mezi 01:00 až 03:00 souvisí s poruchou jater.

Ve spektru rad na bolesti hlavy předkládá autorka vedle homeopatie, akupunktury či akupresury také například krční strečink, relaxační dechová cvičení, změny stravovacího režimu či léčbu vůněmi a drahými kameny. Léčit podle ní dokážou i barvy, například červená podporuje látkovou výměnu a zvyšuje výkonnost, modrá má v sobě zakódovanou dobrou náladu.

www.iporadna.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů