Pátek, 29. března 2024

Energie z nitra země léčí a posiluje

Energie z nitra země léčí a posiluje

Tři prameny s vysokým obsahem radonu, jenž nemá na rozdíl od jiných léčebných zdrojů účinky chemické, ale energetické, to je světový unikát, kterým se chlubí Léčebné lázně Jáchymov, umístěné v přírodním prostředí Krušných hor.

V roce 1906 byly na tomto místě otevřeny první radonové lázně na světě. Po zkušebním ověření léčivých účinků zdejších pramenů byl v roce 1911 otevřen dnešní Lázeňský ústav Léčebné lázně Jáchymov. V hloubce 500 metrů pod zemí, v dodnes funkčním nejstarším dole v Čechách s názvem Svornost, se nalézají prameny radonové vody o teplotě v rozmezí od 29 do 36 °C.

RADONOVÁ SPRCHA AKTIVUJE IMUNITU

Při radonové koupeli je tělesný povrch vystaven jakési energetické sprše radonových alfa částic, která spouští řetězec fyziologických reakcí. Absorbovaná energie stimuluje regeneraci tkání a likvidaci škodlivých oxidativních stresorů, jako jsou volné radikály z chemikálií, z průmyslově zpracovaných potravin a životního prostředí. Zvyšuje se také tvorba hormonů včetně protibolestivých, protizánětlivých a pohlavních a aktivují se všechny složky imunitního systému. Během léčebného pobytu jsou tyto procesy nastartovány a přetrvávají ještě asi čtyři až šest týdnů po poslední radonové koupeli.

Jáchymovská kúra má minimální délku pobytu 12 dní, psychické i fyzické síly je zde možné zregenerovat také při třínebo sedmidenním pobytu pomocí relaxačních wellness balíčků. Stravování zajišťují čtyři hlavní budovy Radium Palace, Akademik Běhounek, Curie a hotel Praha.

V roce 2007 dostaly tři hlavní lázeňské objekty z celkových čtyř prestižní ocenění EuropespaMed a MediSpa a právem se pyšní titulem "Lázeňská společnost roku 2008".

01 NEOKLASICISTNÍ APARTMÁNY

Interiéry dvou apartmánů v neoklasicistním hotelovém paláci Radium s původními architektonickými detaily a stylovými mramorovými obklady uspokojí i nejnáročnější klientelu. Ubytovací kapacita v celkovém rozsahu 1200 lůžek včetně apartmánů je rozdělena do 11 budov.

02 ODPOČINEK MŮŽE BÝT I AKTIVNÍ

Jak léčebné lázně, tak město Jáchymov nabízí celou řadu aktivit pro volný čas. Na své si přijdou milovníci sportu i kultury.

03 V PÉČI RADONOVÝCH PRAMENŮ

Radon, respektive izotop radonu 222, je zdrojem měkkého ionizujícího záření alfa. Jedná se o chemicky inertní plyn, který vyvěrá v krušnohorských hlubinách a rozpouští se v podzemních pramenech.

04 ČOKOLÁDOVÝ WELLNESS ODPOČINEK

Čokoláda obsahuje mnoho důležitých prvků potřebných pro lidský organismus, ke kterým mimo jiné patří vitaminy, aminokyseliny, minerály a antioxidanty. Čokoládová masáž je výborná na vyhlazení a zkrášlení pokožky, celulitidy, získání dobré nálady, odplavení toxických látek a uvolnění ztuhlých svalů.

AUTOR: Věra Nováková

ZDROJ: HOTEL&SPA MANAGEMENT

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů